Padel udstyr

Du skal medbringe dit eget bat og bolde i Naturlegeparkens Padel baner.
Iøvrigt henvises til Sportsbutikken INTERSPORT i Juelsminde, hvor du kan leje eller købe alt nødvendigt udstyr i butikkens åbningstid.

Bolden

Padel spilles med en padelbold. Bolden ligner en tennisbold, men bolden er marginalt mindre og trykket lavere. Kravene til en padelbold er:

6,35-6,77 cm i diameter. 56-59,4 gram. Trykket skal være 4,6-5,2 kg. pr. 2,54 cm² Den skal hoppe mellem 135 og 145 cm når den rammer et hårdt underlag fra 254 cm højde

Sko

Underlaget på en padelbane er kunstgræs fyldt op med fint sand. En god padelsko skal give spilleren godt greb i banen, men med mulighed for at glide en smule når der stoppes hurtigt op. Der findes padelsko der er specifikt lavet til det underlag, som bør give spilleren det rigtige kompromis mellem greb, glid og holdbarhed. Sko til indendørs halbrug(trægulv) eller andre forholdsvis “glatte” sko bør ikke anvendes da de ikke har det greb i underlaget som kræves, hvilket i yderste konsekvens kan give skader pga. udskridning mm. En grusbane tennissko kan benyttes, men er ikke optimal.

Battet

Battet kaldes et bat fordi der ikke benyttes strenge som f.eks. i en tennis- eller badmintonketcher.
Uanset om du spiller padel på højt niveau eller er nybegynder, er det vigtigt, at du vælger det rigtige bat. Det er derfor en god og naturlig del af processen at du udover at finde et bat der passer til dit niveau og spillestil, også prøver battet før du køber det. De fleste forhandlere har heldigvis prøvebat, alternativt kan du prøve nogle af dine kammeraters bat. Et padelbat må maks. være 38 mm tykt, 45,5 cm langt og 26 cm bredt. Der er ingen minimumskrav. Det typiske bat i handlen går lige til grænsen af disse mål.

Informationerne på denne side, stammmer fra Dansk Padel Forbunds hjemmeside, og flere oplysninger kan hentes der. Deres sider opdateres af og til med ny information og forbundet anbefaler derfor at man linker til deres side fremfor at kopiere indholdet.